Wil jij wakker worden?

We ontwaken elke dag. Na een nacht rusten, open we onze ogen, we rekken ons uit en de dag kan beginnen. Maar ook spiritueel kun je ontwaken. Anders gezegd: wanneer ga jij je bewust worden wie jij bent? Of ben je al ontwaakt uit de slaap die onbewust zijn heet? En ben je al bewust aan het leven?

Iedereen komt op een punt in zijn of haar leven waarbij men denkt: ‘Is dit het? Is dit het leven wat ik wil leiden?’ Je loopt mentaal of fysiek tegen dingen aan die je niets meer brengen. Je weet dat je dit niet meer wil. Maar wat wil je dan? En hoe moet je het anders doen?


 

Wat er gebeurt, is dat je op een kruispunt staat in je leven. Je leven, wat je tot nu toe geleid hebt, brengt je niet meer wat je verwacht. Zo wil je niet meer verder. Maar als je een andere richting in gaat, wat gaat het je dan brengen? De angst voor het onbekende is dan aanwezig. Dat betekent springen in het bekende zwarte gat en erop vertrouwen dat dit de beste manier is.

Maar dan komt dat stemmetje in je hoofd dat zegt: “Is dit de beste manier?” Je weet nu tenslotte waar je aan toe bent. Het is misschien niet wat je verwacht van het leven, maar je weet wat je te wachten staat. Tenminste dat denk je. Je hebt voor jouw gevoel nog de controle over je leven.
Ga je het onbekende tegemoet, dan weet je niet wat je op je pad krijgt. En vertrouwen op iets wat er nog niet is en wat je niet kent, is eng. Dat roept weerstand op.

Wat levert bewust worden jou op?

  • Je gaat voelen en weten wat jij nodig hebt om jouw mooiste leven te leven. Doordat je beter gaat aanvoelen wat jij nodig hebt, kun je ook voor jou de beste keuzes maken.
  • Je staat meer in je kracht, waardoor je ook nee durft te zeggen wanneer dat voor jou goed is. En weet: ‘nee’ zeggen tegen de ander is ‘ja’ zeggen tegen jezelf.
  • Je komt meer in balans, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Door in balans te zijn, voel je je energiek en vitaal.
  • Je gaat zien dat de patronen die je in de loop van de tijd hebt ontwikkeld, jou niet meer dienen. Daardoor kun je ze beter loslaten wat ruimte en rust bij je gaat geven.
  • Je bent veel meer verbonden met jezelf. Hierdoor kun je je veel beter verbinden met anderen. Deze verbinding zal meer onvoorwaardelijk en op basis van gelijkwaardigheid zijn.

Bewust worden van jezelf, van wie je bent en wat je wilt, is een proces. Dat heeft tijd nodig. Iedereen wil gelukkig zijn. Groei en ontwikkeling is de belangrijkste sleutel tot geluk. Zolang iets groeit en in beweging is, is er vooruitgang waaruit voldoening kan volgen.

Er zijn verschillende manieren om bewust te worden. Eén ding is zeker; dit proces doe je dan wel in je eentje, al kun je hierin wel op verschillende manieren gesteund en begeleid worden. Je kunt boeken gaan lezen over persoonlijke ontwikkeling, workshops volgen, cursussen volgen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling of je laten coachen in het proces door een coach.

Ademhalen en bewustwording zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Een goede ademhaling kan je ook helpen om bewuster te worden van jezelf. Je adem liegt nooit. Je zal altijd eerlijke antwoorden krijgen. Dit in tegenstelling tot je mind, die altijd kijkt vanuit angst, twijfel en controle. Antwoorden die je helpen om beter inzicht te krijgen in wie je bent, wat jij nodig hebt en in de weg die jij moet volgen om bewuster te worden van jezelf. De adem verbindt je hoofd (denken) met je hart (gevoel). Daardoor creëer je balans op zowel het fysieke, mentale, emotionele en spirituele niveau.

Kortom, bewust worden is een keuze die jij zelf maakt. Stel jezelf daarom nu de vraag: wil ik wakker worden en kom ik in beweging of kies ik ervoor om te blijven slapen, om onbewust te blijven leven?

 

Trackback van jouw site.

Laat een reactie achter