Onlineprogramma

Word weer de regisseur van je eigen leven!

In 6 stappen van UIT balans naar IN balans.

Ik zei het al op de home pagina van deze website: ergens in jou is er een verlangen om het anders te doen. Maar waar komt zo’n verlangen vandaan? Vaak ontstaat deze uit een situatie waarin je voelt dat voor jou een grens bereikt is of je merkt dat je vage klachten hebt die maar niet over willen gaan. Of het is iets anders waardoor jij voelt dat er iets mag gaan gebeuren. Misschien herken je jezelf wel in één van onderstaande situaties:

Je komt thuis en ploft op de bank. Je voelt je gesloopt. Al een tijdje voel je je moe. Je slaapt slecht en je wordt gek van die gedachten die maar blijven malen in je hoofd. Soms heb je het gevoel dat je zomaar in huilen kan uitbarsten. Het lijkt of je stikt. Je voelt je opgebrand, leeg en uitgeput.

Waar je ook bent in één keer komt dat gevoel op. Totale paniek. Je voelt je verlamd, je hebt het gevoel geen kant op te kunnen. Gedachten razen door je hoofd. Het zweet breekt je aan alle kanten uit. De controle over je lichaam en de situatie is volledig weg. Je raakt volledig in paniek.

Het lijkt alsof je niet vooruit te branden bent. De hele dag voel je je moe. Alles wat je wil doen lijkt te veel. Je merkt ook dat je kribbig wordt. Je reageert snel geïrriteerd. Op zich slaap je goed. Je hebt van alles geprobeerd, maar de moeheid blijft. Het lijkt wel chronisch.

Uit het niets voel je hoe je hart sneller gaat kloppen. Je ademhaling wordt sneller. Je hebt het gevoel dat je stikt. Je wordt duizelig, je spieren in je lichaam voelen verkrampt. Je zit midden in een hyperventilatie aanval. Je hebt geen idee waarom dit gebeurt. Dit gebeurt de laatste tijd vaker. Hoe kom je er vanaf?

Je bent moe. Moe om de kar op je werk te trekken. Moe om voor iedereen thuis klaar te staan. En als je dan even tijd voor jezelf wilt nemen lijkt het alsof de ander zegt dat dat niet kan. Het liefst wil je boos met je vuist op tafel slaan en zeggen dat het zo genoeg is geweest. Dat anderen ook eens aan jou mogen denken. Maar het lukt niet. In plaats daarvan pas je je weer aan en doe je wat er van je verwacht wordt. Of doe je wat jij denkt dat er van je verwacht wordt. Gevoelens van onmacht en eenzaamheid gaan door je heen. Je voelt je onbegrepen. Het maakt je verdrietig.

Het is midden in de nacht. Je ziet de uren op je wekker voorbij trekken. Je lichaam is moe, maar je ogen willen maar niet dicht vallen. Je kan maar niet in slaap komen. En dan die gedachten. Ze blijven maar komen. Gek word je ervan. Het enige wat je wilt is slapen. Voor je het weet hoor je de wekker gaan. Moe en gesloopt stap je je bed uit.

 

Herken je dit?

Dit moet echt vervelend voor je zijn! En misschien merk je zelfs dat je klachten steeds meer je leven gaan beheersen. Logisch dat je je dan soms moedeloos of onzeker voelt.

 

Wil jij ook weer:

 • kunnen genieten van het leven en lekker in je vel zitten?
 • die negatieve gedachten onder controle kunnen houden?
 • negatieve gedachten kunnen omzetten naar positieve gedachten?
 • je weer energiek en vitaal voelen?
 • patronen die jou tegenhouden om te groeien ontdekken en loslaten?
 • meer zelfvertrouwen en krachtig voelen?
 • nee durven zeggen zonder bang te zijn hoe de ander reageert?
 • lekker kunnen slapen en ‘s morgens uitgerust opstaan?

Wat jij wilt is je weer krachtig voelen. Weer genieten van het leven, lekker slapen, de luchtigheid van het leven voelen. Maar hoe doe je dat? Hoe kom je uit die negatieve spiraal?

 

Ik kan je helpen!

Ademen is leven, leven is ademen. Ademen is meer dan alleen zuurstof inademen en afvalstoffen uitademen. De ademhaling vertelt je ook hoe je nu in het leven staat. Je manier van denken heeft invloed op de manier hoe je ademt. Heb je negatieve, beperkende gedachten dan zie je dit terug in je ademhaling. Deze zal dan hoog en oppervlakkig zijn. Een hoge oppervlakkige ademhaling zorgt ervoor dat je weinig zuurstof, dus weinig levensenergie, binnen krijgt. Dit veroorzaakt allerlei lichamelijke en emotionele/mentale problemen.

De ademhaling verbindt ook je hoofd (denken) met je hart (voelen). Het verbindt jou met je kern, waardoor je beter gaat voelen wie jij in je kern bent. Je gaat beter voelen wat jij nodig hebt om vol in het leven te staan.

Bewustwording en ademhalen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door bewust te worden van je ademhaling ga jij ontdekken wat de reden is van jouw stressklachten. Je gaat ontdekken wat je mag loslaten omdat het jou energie kost. Hierdoor kan jij jouw energie inzetten voor zaken die belangrijk zijn voor jou én je energie geven.

In mijn online programma help ik jou om weer de verbinding met jezelf te herstellen. In 6 stappen leg ik jou uit hoe jij weer in balans kan komen en hoe jij de controle over je leven terugkrijgt. Door bewust te worden van je ademhaling ga je ontdekken wie jij bent, waar jouw grenzen liggen en hoe je ervoor kunt zorgen dat jij in de toekomst niet meer over je grens heen gaat. Je gaat begrijpen wat de signalen van je lichaam jou willen vertellen. En door de oefeningen die je in het programma krijgt ga je al meteen ervaren wat het betekent om beter in contact te zijn met je lichaam.

Wil je weten wat Breathfulness voor jou kan betekenen en wat het programma je nog meer kan bieden? Lees dan snel verder.

 

Breathfulness leert je de verbinding met jezelf te herstellen

Hoe vaak komt het voor dat je vooral bezig bent met de problemen van anderen? Dat je je continue zorgen maakt over anderen? Of dat je bezig bent met het invullen van verwachtingen die anderen van jou hebben? Dat jij jouw beslissingen over wat jij wilt of wilt doen laat afhangen van wat anderen jou hierin adviseren? Waarschijnlijk vaker dan je denkt. Voor jou voelt het als vanzelfsprekend. Sterker nog; als je de ander gelukkig maakt dan ben jij ook gelukkig. Herken je deze overtuiging?

Door jezelf te richten op wat anderen van jou denken, of je bezig te houden met de problemen van anderen, leg je je focus buiten jezelf. Anders gezegd: je geeft jouw energie weg die je dan niet meer voor jezelf kan gebruiken. Hierdoor kan je makkelijk het contact met jezelf verliezen. Je bent zo bezig met wat de jij denkt dat de buitenwereld van jou verwacht, dat je niet meer voelt wat jij nodig hebt. Als je het contact met jezelf, met je lichaam, verliest voel en weet jij niet meer wat jouw behoeften zijn. Het kan zelfs in die mate voorkomen dat je zo vervreemd bent van je lichaam en je gevoel, dat je je lichaam niet meer als iets van jezelf ervaart. De signalen die je lichaam geeft, negeer je dan totaal. Dit kan leiden tot het niet meer vertrouwen op en begrijpen van je lichaam.

 

 

 

 

 

Breathfulness helpt je de signalen van je lichaam te herkennen

Wanneer jij keuzes maakt in je leven, acties onderneemt die ten koste gaan van jouw welzijn of je legt je focus op iets wat jou niet dient, dan geeft je lichaam signalen af. Dit zal eerst voorzichtig gaan. Maar als je niet luistert dan zullen de signalen steeds heftiger worden. Je lichaam blijft dat net zolang doen tot je actie onderneemt en weer naar jezelf gaat luisteren.

Je lichaam kan op verschillende manieren signalen geven. Voorbeelden van signalen zijn:

 • een onbestemd onrustig gevoel in je maagstreek;
 • een zwaar gevoel wanneer je iets doet wat niet prettig vindt;
 • een ontsteking in je lichaam;
 • hyperventilatie, paniekaanvallen;
 • faalangst;
 • slapeloosheid;
 • je continue moe voelen;
 • burn-out;
 • depressie;
 • buikpijn, hoofdpijn of pijn in schouders en nek.

En zo kan ik nog even doorgaan. Allemaal signalen die jou willen zeggen dat het tijd is om dingen anders te doen in je leven.

Herken je deze signalen? Ga ontdekken wat deze signalen jou willen vertellen. Ga ontdekken wat jij écht nodig hebt, wat jouw gevoel jou duidelijk probeert te maken. Leer luisteren naar deze signalen.

 

Breathfulness leert je weer communiceren met je lichaam

Leer jezelf weer kennen. Door de verbinding met jezelf te herstellen weet je ook hoe je lichaam communiceert. Dan weet je wat de signalen van je lichaam jou willen vertellen. Je voelt wat je lichaam nodig heeft aan voedsel, je ervaart hoe fijn je lichaam en geest het vinden als je jezelf de tijd gunt om te ontspannen. Door goed naar jezelf te luisteren en rekening te houden met jezelf weet je wat je moet doen. Je komt weer in beweging, waardoor je de regie weer helemaal neemt over je eigen leven. Bewust worden van je ademhaling helpt je hierbij.

 

 

Breathfulness is de weg naar leven in balans

Breathfulness is een vrij jonge, nieuwe methode, die bewustwording geeft over de 4 pijlers ademhaling, voeding, beweging en ontspanning. De ademhaling is de hoofdpijler binnen Breathfulness. Door bewust te worden van deze 4 pijlers creëer je balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Daardoor kan je levensenergie (levenskracht en levensvreugde) veel beter stromen.

De 4 pijlers komen uitgebreid aan bod in het online programma. In zes stappen neem ik je mee om weer in contact te komen met je lichaam en te luisteren naar de signalen van je lichaam. Door de uitgebreide informatie wordt de bewustwording over deze 4 pijlers vergroot. Je krijgt geen specifieke voedings-, bewegings- of ontspanningsprogramma’s, maar je gaat meer bewustwording krijgen over de rol van voeding, beweging en ontspanning in je leven. De ademhaling krijgt binnen dit programma veel aandacht. Door de ademhalingsoefeningen en bewustwordingsoefeningen ga je direct ervaren welke voordelen een bewuste ademhaling jou opleveren.

 

Met Breathfulness:

 • creëer je balans tussen je hoofd (denken) en hart (voelen).
 • herstel je de verbinding met je kern, met wie je werkelijk bent.
 • krijg je de regie over je eigen leven terug.
 • heb je de kracht om de verantwoordelijkheid voor je leven weer op te pakken.
 • ga je inzien welke valkuilen, overtuigingen en conditioneringen jou tegenhouden om echt voor jezelf te staan.
 • kom je weer volledig in je kracht te staan.
 • krijg je meer zelfvertrouwen.
 • krijg je energie en dit zorgt ervoor dat je weer vitaal door het leven gaat.

En ook …

 • kom je veel beter in contact met je lichaam, waardoor je de signalen van je lichaam sneller herkent en begrijpt.
 • creëer je emotionele balans.
 • doorbreek je beperkende en blokkerende gedachten en overtuigingen, waardoor ze geen invloed meer op je hebben.
 • laat je afvalstoffen beter los, zodat je lichaam minder vervuild raakt.
 • leer je je grenzen kennen en weet je hoe je in je dagelijks leven rekening houdt met jouw grenzen.
 • krijg je weer controle over je leven vanuit een innerlijk weten in plaats van controle vanuit je mind.
 • kan je je beter ontspannen.

En niet te vergeten …

 • kan je veel beter loslaten wat niet meer goed voor jou voelt.
 • kan je meer in het nu zijn, waardoor je geen energielek meer creëert.
 • kan je veel beter dingen accepteren, waardoor je niet in je emoties blijft hangen.
 • voel je veel beter welke voeding jouw lichaam nodig heeft.
 • word je je bewuster wat jij verlangt van het leven en kan je dit ook naleven.
 • kom je veel sneller in actie, omdat je je energiek en vitaal voelt.
 • ga je in alle opzichten meer rekening met jezelf houden, omdat je voelt dat jij het belangrijkste in jouw leven bent.

Breathfulness helpt je om te voelen wat je al weet. En als je voelt wat je weet dan wordt dit weten een innerlijk weten. Dan pas kan jij die keuzes maken die jouw leven verrijken en in balans brengen. Omdat je nu VOELT wat voor jou goed is.

 

Zij gingen je voor:

Sofie
“Als kind heb ik astmatische allergie ontwikkeld. Dus sinds dat moment ben wel heel erg geconfronteerd geweest met het gebrek aan adem, of ademruimte. In 2012 ben ik begonnen te experimenteren met voeding en in 2013 was ik met een simpel dieet van enkel fruit en groenten volledig verlost van mijn ademhalingsproblemen. Sindsdien ben ik op een continu pad van groei en expansie. De adem blaast mij letterlijk nieuw leven in. Ik geloof ook heel sterk dat niets zomaar op je pad komt. Dus toen ik het online programma van Jolanda voorbij zag komen, wist ik dat ik dit moest gaan doen. Wetende dat er nieuwe expansie voor mij klaar lag om ontdekt te worden. Het programma is heel goed opgebouwd. De verschillende stapjes deden me telkens verlangen naar meer. Informatie en praktische oefeningen worden goed afgewisseld, zodat zowel mijn denken, voelen en doen geactiveerd werden en mooi konden samenwerken. Ik heb ook veel synchronisatie ervaren van de verschillende stappen met het dagelijkse leven. Gedurende het programma is er heel veel werk gebeurd aan mijn middenrif, samen met een osteopaat en een fascia therapeut. En op het einde van het programma is er veel oude spanning uit mijn maag vrijgekomen. Dit is nu nog bezig, maar op een heel hapklare manier, net als het programma zelf, zodat het allemaal vlot te verteren valt. De informatie uit het programma heeft me hier heel goed bij geholpen. Bewustwording is de start van alles. Door bewust te worden van hoe het middenrif er uitziet en hoe het verbonden is met de rest van mijn lichaam, ben ik ook bewuster kunnen gaan voelen. Wanneer mijn buik meer ontspant, beginnen soms mijn schouders pijn te doen, en dat is oké omdat ik nu de verbinding zie… het is gewoon een weg van ontspanning die ik afleg. Ik begrijp veel meer van mezelf en dat brengt rust in mijn systeem en aanvaarding en overgave, waardoor alles nog vlotter gaat. Het programma is dus zeker een aanrader als je meer ruimte wil voor al het mooie dat het leven te bieden heeft. Ik geloof heel sterk dat het allemaal een kwestie is van oude beperkingen los te laten om zo ruimte te creëren om het nieuwe te kunnen ontvangen. En de adem is daarvoor het ideale tool: je hebt het altijd bij en je kan het overal toepassen. Zo wordt het leven een werkelijk godsgeschenk.”

 

Saskia
“Ik vond het programma fijn om te doen. Ondanks dat ik zelf Breathfulnesscoach ben, heeft het me weer een aantal inzichten en tips voor voor oefeningen gebracht. De oefeningen, video’s en audio’s waren goed te volgen en brachten me weer volledig bij mezelf. Goed zorgen voor jezelf is heel belangrijk. Ik zou dit programma iedereen aanraden die graag meer rust, ontspanning, energie en bewustwording zou willen.”

Michael
“Ik heb al een paar keer bij Jolanda in de praktijk een ademsessie gehad. Hierdoor had ik al ervaren wat voor moois de ademhaling mij kon brengen. Om dit samen te doen met Jolanda was voor mij de perfecte combinatie. Toen ik hoorde dat zij een online programma had wilde ik deze meteen gaan volgen. Ik had inmiddels al ervaren wat het met mij deed als ik bewust bezig was met mijn ademhaling. Ik wilde nu nog meer weten, vooral toen ik hoorde dat het programma meer was dan alleen bewust worden van de ademhaling. Het programma is heel overzichtelijk. Ik had regelmatig van die ‘aha’ momenten. Het programma heeft mij weer met beide voeten in de aarde gezet. Het heeft mij geleerd om nog bewuster in het leven te staan. Om bewuster met mijn lichaam bezig te zijn. Om zuiniger op mijn lichaam te zijn. Je hebt tenslotte maar één lichaam, daar moet je dan ook goed voor zorgen. Ik raad iedereen aan om het programma te gaan doen. De ervaringen en inzichten die ik tijdens dit programma heb gekregen gun ik iedereen. Het is zo bijzonder om te ervaren hoe je, dankzij dit programma, veel te weten komt over jezelf. Als je ervoor kiest dit programma te volgen dan raad ik je wel aan om je volledig open te stellen voor de informatie die je krijgt. Doorloop vanuit nieuwsgierigheid het programma en ervaar wat de oefeningen en informatie met je doet. Door dit programma heb ik mijn grootste angst overwonnen. En dat heeft kunnen gebeuren omdat ik open en nieuwsgierig het programma ben ingestapt. Dankzij het online programma van Jolanda ervaar ik nu rust en vrijheid omdat ik mijn angst heb kunnen loslaten.”

 

Jouw persoonlijke groei staat op nummer één!

Met dit online programma creëer je in zes stappen balans op fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel niveau. Een groot pluspunt is dat je thuis, op je eigen tempo, op momenten dat het voor jou het beste uitkomt, bewust bezig kan zijn met je eigen persoonlijke ontwikkeling. Je zal er wel tijd voor vrij moeten maken. Maar ook daarin heb ik gedacht aan jou.

Neem voor elke stap drie weken. Zo heb je voldoende tijd om naast je drukke leven ook ruimte vrij te maken om dit programma te doen. En heb je meer tijd nodig? Geen probleem. In totaal kan je 24 weken in het programma. Dat zijn bijna 6 maanden!

 

Wat kun je verwachten aan het eind van het programma:

 • Je krijgt betere verbinding met je lichaam, zodat je voelt en weet waar jouw grenzen liggen.
 • Je leert beter communiceren met je lichaam, zodat je op tijd de signalen van je lichaam herkent en ook weet hoe je hiermee moet omgaan.
 • Je wordt je bewust van de overtuigingen en conditioneringen die je in het verleden bent gaan geloven. Je gaat onderscheiden welke overtuigingen en conditioneringen niet meer bij jou horen.
 • Je weet hoe je datgene kan loslaten wat jou energie kost.
 • Je creëert emotionele balans door te leren emoties toe te laten en te erkennen in plaats van dat je ze wegduwt.
 • Je herstelt de verbinding met jezelf, de verbinding met je kern.
 • Je ontdekt wie jij bent en wat jij nodig hebt om vitaal en energiek door het leven te gaan.
 • Je krijgt meer energie.
 • Het doorbreekt geblokkeerde ademhalingspatronen.
 • Je kan je beter ontspannen.
 • Het verbetert je geheugen en verhoogt je concentratie.
 • Je creëert over balans op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau.
 • Je ontdekt hoe jij jouw eigen ruimte kan innemen binnen de relatie met de ander. Waarbij je jezelf én de ander in zijn of haar waarde laat.

 

 

Wat ga je krijgen?

Door middel van de zes stappen krijg je inzicht in waarom je jezelf beperkt in je ademhaling, informatie over de kracht van gedachten en wat de mind doet met je ademhaling. Je gaat ontdekken wat het voor jou betekent om te leven vanuit je authenticiteit, waarom je jezelf beperkt in je dagelijks leven door de controle vast te houden en je gaat ervaren wat het je oplevert als je die controle loslaat. Daarnaast werk je door middel van oefeningen en affirmaties toe naar een mooie harmoniserende ademhaling.

Bij elke stap krijg je een Breathfulness dagboek waarin je je ervaringen tijdens die stap kan opschrijven.

Aan het eind van het programma ga jij in een individuele sessie met een Breathfulnesscoach bij jou in de buurt, een begeleide ademsessie doen. Tijdens deze sessie ga jij ervaren wat de harmoniserende ademhaling voor jou kan betekenen. En door de ademsessie ga je alles wat je in de weken daarvoor geleerd hebt op een diepere laag integreren in je systeem.

Daarnaast krijg je, aan het eind van het programma, het hele programma in boekvorm aangeboden. Hierin staat nog meer achtergrondinformatie over de zes stappen. Zo kan je altijd nog eens terugvallen op een oefening of informatie uit het programma. En als extraatje zal dit boek voor jou gesigneerd worden door de schrijvers en oprichters van Breathfulness; Marco en Jacquelien de Jager.

Gedurende het programma kan jij mij altijd je vragen mailen en ik zal zorgen dat je snel een antwoord in je mailbox hebt.

 

 

In 6 stappen van uit balans naar in balans

In 6 stappen kom jij weer fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in balans. Elke stap heeft een thema.

Stap 1. Ontdekken

Je word je bewust van je ademhaling zoals die nu is. Je gaat ook ontdekken dat het voeden van je lichaam meer inhoudt dan alleen eten en drinken. Daarnaast wordt uitleg gegeven over het fysieke proces van de ademhaling.

Stap 2. Basis

Hier ga je contact maken met je fundament, je basis. Je basis ligt in je bekkengebied en onderbuik. Belangrijke thema’s als eigenwaarde, zelfvertrouwen en je thuis voelen op aarde zitten in dit gebied. Maar ook je creërende, scheppende energie zit hier. Allemaal aspecten die de basis vormen en zijn van wie jij werkelijk bent. Tijdens deze stap ligt de nadruk op het voelen van je basis, het voelen van je aanwezigheid hier op aarde en het contact maken met je lichaam.

Stap 3. Contact maken

In deze stap leer je weer contact maken met je lichaam. Dat doe je door te ademen naar alle lichaamsdelen. Door bewust te ademen laat je de energie weer stromen. Je gaat je hierdoor energieker en vitaler voelen. Het contact met jezelf wordt herstelt, waardoor je veel beter in verbinding komt met jezelf. Verder ga je inzien wat er voor gezorgd heeft dat je dit contact bent verloren en hoe je dit in de toekomst kunt voorkomen.

Stap 4. Ontspannen

Wil je in balans zijn, dan zal er balans moeten zijn tussen inspanning en ontspanning. De adem helpt je om te ontdekken of er te veel spanning is in je lichaam en waar die spanning zit. Maar het helpt je ook om te ontspannen. Ook voeding kan je helpen om je minder gespannen te voelen. Het wordt je allemaal uitgelegd in deze stap.

Stap 5. Volledig bereik

Weinig mensen gebruiken hun volledig ademhalingssysteem. Je kan ook zeggen dat maar weinig mensen hun volledig potentieel gebruiken. In het lichaam opgeslagen pijn en blokkades zorgen ervoor dat je jezelf gaat beperken. In je gedachten, in je gedrag, maar ook in je ademhaling. Door deze pijn en blokkades los te laten, ga je je ademhalingssysteem weer volledig gebruiken. Hierdoor krijg je een groter adembereik en ontstaat er ruimte in je lichaam en mind, waardoor er plaats gemaakt is voor zaken die je energie geven. Je kan daardoor je potentieel weer volledig gaan gebruiken.

Stap 6. Verbinden

Wanneer je een verbinding aangaat met anderen omdat je de behoefte hebt ergens bij te horen, en die verbinding ga je aan vanuit het opvullen van je eenzaamheid of leegte, dan is dit geen echte verbinding. Om in oprechte verbinding te zijn met de ander, moet je eerst goed in verbinding zijn met jezelf. Dat is de basis. En wanneer je vanuit die verbinding de verbinding met de ander aangaat, dan zie je de ander in zijn totaliteit. De verbinding is dan zonder voorwaarden. De verbinding met jezelf kun je herstellen en verdiepen door je ademhaling. Dat ga je in deze stap doen door de harmoniserende ademhaling toe te passen.

Bij elke stap krijg je een Breatfulness dagboek waarin je je ervaringen met betrekking tot de oefeningen kan opschrijven.

 

 

Elke stap bestaat uit:

 • Een korte inleiding van het thema.
 • Lichaamsbewustwording (uitleg en praktische oefeningen). Lichaamsbewustwording ontstaat door bewust contact te maken met je lichaam en het herkennen van signalen die je lichaam geeft. Dit versterken we door bij elke stap in het programma, vanuit het betreffende thema, stil te staan bij het lichaam.
 • Bewustwordingsoefening (uitleg en praktische oefeningen). Het vergroten van je bewustzijn en het ervaren hiervan realiseer je door de verschillende oefeningen in het programma. Elke oefening wordt uitgelegd in een audiobestand. Het voordeel hiervan is dat je deze oefeningen overal kan doen (bijvoorbeeld aan het strand, in het bos of lekker thuis). Neem de tijd om deze oefeningen te doen. Niet alleen fysiek, maar ook door de oefening innerlijk te ervaren. De bewustwording die je hieruit haalt, geeft je praktische inzichten en verruimt je kijk op het leven.
 • Ademoefening. Om je bewust te maken van je ademcapaciteit en deze te vergroten, vind je ook bij elke stap ademoefeningen. Ik adviseer je om deze ademoefeningen niet direct na het eten te doen, want dit verstoort het verteringsproces en kan je ongemakkelijke gevoelens geven.
 • Affirmaties. Binnen Breathfulness gebruiken we affirmaties: woorden of korte zinnen die je hardop of in gedachten uitspreekt en die je bewustzijn beïnvloeden. Affirmaties gebruik je onbewust de hele dag. Je gebruikt ze vaak op een ontkrachtende manier. Misschien herken je ze wel. “Dat lukt me toch niet, ik heb geen tijd of dat kan ik niet”. Bij diverse ademoefeningen zetten we positieve, bekrachtigende affirmaties in om je bewustwordingsproces effectief te ondersteunen. Het is niet bedoeld om een mooi laagje over jouw proces te leggen, maar je focus op één lijn te brengen met de bewustwording die je adem brengt.
 • Informatie over voeding (uitleg en praktische tips).
 • Bewegingstips (uitleg en praktische tips).
 • Achtergrondinformatie over het thema.

 

 

Start nu met het online programma

 

 • 6 Lessen gedurende 10 weken. Op de eerste 2 weken na (want die duren ieder een week) krijg je elke 2 weken een nieuwe les.
 • Bijna 6 maanden toegang tot het programma. Heb je voor een een les meer tijd nodig, geen probleem! Je krijgt in totaal 20 weken toegang tot de Breathfulness academiesite.
 • Heb je vragen of wil je ergens iets meer over weten mail het mij dan. Binnen 48 uur heb jij antwoord.
 • Aan het eind van het programma krijg je het hele programma in boekvorm thuis gestuurd (met een leuke verrassing). Zo kan je de rest van je leven terugvallen op de oefeningen en de informatie je krijgt tijdens het programma.
 • Ook krijg je aan het eind van het programma een gratis ademsessie van een uur bij een gecertificeerd Breathfulnesscoach bij jou in de buurt. Je kan dan hetgeen je geleerd hebt onder begeleiding gaan toepassen.

Investering in jezelf:  199 euro

 

Breathfulness een goede investering in je eigen geluk.

Ik gun jou het allerbeste. Ook voor mij was er een moment in mijn leven waarbij ik dacht: Zo gaat het niet meer. Er zal iets moeten gaan veranderen. Maar hoe? Via via kwam ik in contact met Breathfulness. Dat is nu 10 jaar geleden. Ik kan oprecht zeggen dat dit mijn leven positief heeft veranderd. Van een vrouw die altijd bezig was met anderen, zichzelf altijd wegcijferde omdat ik de overtuiging had dat dat zo moest, werd ik een bewuste en krachtige vrouw die inmiddels goed weet wat ze wil in het leven. Mijn gezondheid is beter geworden, slapeloze nachten zijn voor mij voorgoed verleden tijd en ik ben veel beter gaan voelen wat ik nodig heb. En ik weet ook hoe ik daar naar kan leven. Breathfulness is voor mij de beste investering in mijn leven geweest.

Weet ook dat je dit niet alleen hoeft te doen. Wist je dat jouw werkgever ook de mogelijkheid heeft om dit programma voor jou te kopen? Lees verderop hierover meer.

 

Investeer in jezelf zonder risico.

Het kan zijn dat je twijfelt of Breathfulness iets voor jou is. Of het je dat kan geven wat jij op dit moment nodig hebt. Bel of mail mij. Ik denk graag met je mee. Ik vind het namelijk heel belangrijk dat deelnemers bewust ja zeggen tegen dit programma. Door het er samen over te hebben kunnen we kijken of dit online programma jou datgene kan geven wat jij zoekt. En als blijkt dat dat niet zo is, zal ik dit eerlijk tegen je zeggen.

Nu weet ik zeker dat je geen spijt krijgt wanneer je dit programma koopt. Maar kom je tijdens het volgen van het programma erachter dat dit niet bij jou past, neem dan met mij contact op.  Tot en met stap 2 krijg jij jouw investering, minus 50 euro administratiekosten, terug. Dus wat heb je te verliezen?

 

Koop het programma via je werkgever.

Zit je momenteel in de ziektewet of dreig je in de ziektewet te komen, laat je werkgever dan dit programma voor je kopen. Jij laat aan je werkgever zien dat je er alles aan wil doen om terug te komen op de werkvloer. En jouw werkgever laat zien dat hij jou daarbij wil helpen.

Wanneer je werkgever dit programma koopt zitten er ook een aantal voordelen voor hem/haar aan:

 • Je werkgever toont goed werkgeverschap.
 • Je werkgever laat zien dat hij begaan is met het welzijn van zijn werknemers.
 • Het zijn voor je werkgever kosten die hij kan aftrekken.
 • Door deze investering te doen bespaart hij geld. Tenslotte kost een zieke werknemer hem meer dan wat de investering van dit programma is.

Omdat ik zelf 13 jaar lang werkgever ben geweest weet ik dat dit mogelijk is. Dus neem deze optie mee.

Heb je zelf een bedrijf weet dan dat je deze investering als aftrekpost kan opvoeren.

Waarom raadt Johanna jou dit programma aan:

Johanna

Omdat ik regelmatig last had van hyperventilatie heb ik besloten om, naast mijn oefeningen van de fysiotherapeut, het online programma van Jolanda te volgen. Ik had al eerder een ademchallenge bij haar gevolgd en de oefeningen die daarin stonden waren fijn en hielpen mij al om beter met mijn ademhaling om te gaan. Het programma heeft mij veel inzichten gegeven. Het belangrijkste inzicht dat ik gehad heb is dat mijn lichaam heel goed aangeeft wat goed voor mij is en wat niet. Ik moet er alleen naar luisteren en weten hoe ik er naar moet luisteren. En zelf de verantwoordelijkheid nemen om het anders te doen.

Dit programma heeft mij geleerd hoe ik dat moet doen. Ook voel ik me nu veel beter verbonden met mijn lichaam. Ik heb geen last meer van hyperventilatie. Het stukje in het programma hierover heeft mij heel veel inzichten gegeven.

Tijdens het programma krijg je veel informatie. Als je dit programma gaat volgen, ga er dan ook echt voor zitten. En ik raad je aan om alle oefeningen bewust te doen. Ze helpen je enorm om beter in contact te komen met je lichaam. De informatie die ik kreeg tijdens het programma heeft me op alle vlakken veel bewuster gemaakt, waardoor ik nu ook beter snap waarom ik de dingen heb gedaan die ik heb gedaan. En ik weet nu hoe ik andere keuzes kan maken die voor mij veel beter zijn. Wil je meer ontspanning en energie krijgen en wil je echt met jezelf in contact komen, dan raad ik je dit programma echt aan. Vooral de coaching tijdens het programma en de ademsessie aan het eind van programma is een enorme meerwaarde voor je eigen proces.

 

Word jouw nummer één!

Je hebt nu alles gelezen over het programma. Je weet het inmiddels: dit is wat jij zoekt!

Twijfel dus niet meer en weet dat jij de creator van je eigen geluk bent. Schrijf je NU in en zet de eerste stap naar jouw mooiste leven!