FAQs

Wanneer je met levensvragen rondloopt dan heb je vaak zo’n onrustig gevoel van binnen maar kan je het niet plaatsen. En als je naar je leven kijkt dan heb je alles wat je wil en ergens knaagt er dus nog wat. Breathfulness helpt en begeleid je om antwoord te vinden op de vragen die jij hebt. Door in verbinding met je kern te komen zul je de antwoorden vinden die jij zoekt. Dat doen we niet alleen met de ademhaling, maar we helpen je ook om bewuster te worden van de signalen die jouw lichaam jou geeft, over de verbindingen die je maakt met anderen en je bewust te maken van de patronen die je ontwikkelt hebt met de daarbij behorende overtuigingen, conditioneringen en andere negatieve en beperkende gedachten.

Zeker niet. Breathfulness is meer dan alleen ademen. Maar de adem is wel de rode draad die door Breathfulness loopt. Dit, omdat de adem je hoofd (denken) en hart (voelen) met elkaar verbindt. Maar het verbind jou ook met de buitenwereld (je haalt tenslotte je zuurstof buiten je). Wat wij doen is je helpen om bewust te worden van wie jij in essentie bent om jezelf écht neer te kunnen zetten in de wereld. De ademhaling gebruiken we om datgene wat je weet te laten zakken in je lichaam zodat je gaat voelen wat je weet. Zo wordt jouw weten een innerlijk weten en kan jij daar naar gaan handelen. Niet omdat je geleerd hebt dat iets zo moet, maar omdat je voelt dat het goed voor jou is en je het daarom wilt doen.

Door jou in te laten zien wat de achterliggende oorzaak van deze klachten zijn. Door deze oorzaak te zien, aandacht te geven en kijken wat jij nodig hebt om de oorzaak van jouw klachten los te laten, kom jij van jouw klachten af. Zo kan de oorzaak bij hoofdpijn vaak zijn dat je te veel in je hoofd zit. Je maalt veel en denkt vaak in negatieve beperkende gedachten. Maar het kan ook zo maar zijn dat je veel spanning vasthoudt waardoor je een hoge ademhaling hebt. Hierdoor gebruik je bij je ademhaling de verkeerde spieren (namelijk je nek- en schouderspieren) wat fysieke klachten geeft zoals hoofdpijn.

Er zijn veel verschillende ademhalingstechnieken. En iedere techniek heeft zijn eigen doel. Het doel bepaalt dus welke ademhalingstechniek bij jou het beste past. Het doel van Breathfulness harmoniserende ademhaling is om harmonie te scheppen tussen hoofd en lichaam, tussen jou en de buitenwereld, tussen denken en voelen. Dit kan alleen door bewust te worden wat jou hierin tegenhoudt én dit loslaten. Hierdoor ga je ruimte creëeren om datgene te laten zijn wat voor jou belangrijk is. En dit geeft weer rust, ontspanning waardoor je meer kan genieten van het leven omdat je inziet wat écht belangrijk is voor jou.

Load More