eerste_keer_jolanda_reulen_breathfulness

De eerste keer

Jeetje. Ik ga het echt doen! Voor het eerst in mijn leven ga ik bloggen. Dus dit is mijn eerste blog. De eerste keer dat ik iets schrijf voor anderen. De reden waarom ik besloten heb om nu te gaan bloggen is eigenlijk de reden van veel bloggers; je hebt iets te vertellen. Ook ik heb iets te vertellen. Ik heb eigenlijk heel veel te vertellen. En in een blog als dit kan ik dat met je delen.

 

Ik wil graag mijn kennis en mijn ervaringen als Breathfulnesscoach met je delen. Ik wil je laten weten hoe Breathfulness mij bewuster heeft gemaakt van wie ik ben en hoe ik mijn leven echt een stuk leuker heb gemaakt door beter naar mezelf te luisteren.

 

Elke eerste keer is spannend!

 

eerste_keer_jolanda_reulen_breathfulness

 

Dus ga ik met de billen bloot. Neem ik je mee in mijn wereld. Ga ik je mijn ervaringen met jou delen als Breathfulnesscoach, als mens, als leerling van dit leven. Elke eerste keren zijn spannend. Soms zelfs een beetje eng.

 

De eerste keer naar school, de eerste keer naar zwemles, de eerste keer een date met degene op wie je verliefd bent, de eerste keer naar je nieuwe baan. Of net als wat ik heb mogen ervaren dit jaar; de eerste keer oma worden. Alle eerste keren zijn eng, spannend  en soms wel een beetje vreemd.

 

De eerste keer….. Je bent onzeker, je hebt gedachten als “Wat vinden mijn nieuwe collega’s van mij?” of “Vind hij of zij mij wel mooi en leuk genoeg?” of “Doe ik er wel goed aan om dit te doen?”Zenuwen gieren door je buik. Je zit jezelf moed in te praten. Maar aan de andere kant zit je jezelf ook te ontmoedigen. Die stomme gedachten ook! Je gaat om raad vragen om bevestiging te krijgen of hetgeen je nu de eerste keer gaat doen ook wel goed is. Ja, elke eerste keer is spannend. Maakt niet uit wat je de eerste keer gaat doen. Het blijft spannend.

 

Mijn eerste ervaring met Breathfulness

Zo is er voor mij ook een moment geweest dat ik voor de eerste keer een afspraak met een Breathfulnesscoach maakte. Eigenlijk had ik niet echt een vraag. Het was meer een gevoel dat ik daar moest zijn maar ik kon dat gevoel niet goed omschrijven. Mijn dochter was er al een keer geweest en door haar verhalen merkte ik dat dat iets voor mij was. En daar zat ik, tegenover Jacquelien de Jager, Breathfulnesscoach en mede-grondlegger van Breathfulness. Ik was zo onduidelijk over mijn reden van komst maar zij was zo goed. Ze had al vrij snel door dat ik eigenlijk op zoek was naar mezelf.

 

De ademhaling is de rode draad binnen Breathfulness

De ademhaling loopt als een rode draad door Breathfulness heen. Een bezoek bestaat uit een gesprek en een ademsessie. En daar ging ik. Voor het eerst in mijn leven ging ik bewust ademen. Voor een controlefreak als ik (dat was ik toentertijd heel erg) was dit doodeng. “Wat gaat er gebeuren?” “Doe ik het wel goed?” en nog veel meer gedachten kwamen in mij naar boven. Maar ik ging er voor. Ik ging ademen. Het werd een fijne sessie.

 

Na de ademsessie voelde ik me sinds hele lange tijd rustig van binnen, heel relaxed en ongelooflijk ontspannen. Dit was het begin van heel veel ademsessies, gevolgd door een zelfrealisatieweek (wat voor mij ook de eerste keer was. De eerste keer een week lang van man en kinderen verwijderd), een opleiding, heel veel cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling en uiteindelijk de start van mijn eigen praktijk: Praktijk Spiro wat betekent Ik Adem.

Wil je meer weten over Breathfulness kijk dan op deze website . Heb je naar aanleiding van mijn blog of na het bezoek aan mijn website vragen mail mij dan. Je vind mijn mailadres in het kopje contact van deze website.

Trackback van jouw site.

Reacties (4)

 • Mieke Teuchies

  |

  Beste Jolanda

  Bedankt voor je verhaal.
  Ik ben zelf net begonnen met opleiding en ken het gevoel van de eerste keer.
  Maar ook de passie, het geraakt worden door de adem, door Breathfulness

  Reply

  • Jolanda Reulen

   Jolanda Reulen

   |

   Wat leuk Mieke dat je de opleiding tot Breathfulnesscoach doet. Het is inderdaad een passie en de ademhaling kan zoveel voor en met je doen. Heel veel succes met je opleiding en wat gaan elkaar vast nog tegenkomen in de toekomst.

   Reply

 • Maria De Wolf

  |

  Hey Yolanda, Heel aangenaam om lezen en nodigt uit om méér te weten over jou en over Breathfulness! Gelefeliciteerd. Die ‘eerste keer’ vraagt naar méér!! Heel bijzonder en fantastisch initiatief van je! Ga voor je dromen en je doelen, spannend, maakt energie vrij en laat gelukshormonen stromen!!
  Maria

  Reply

Laat een reactie achter