De 4 pijlers; het fundament van Breathfulness

Op Breathfulness staat voor het realiseren van voldoening, uitdaging en vervulling. Vanuit een holistische aanpak wordt er aandacht besteed aan het optimaliseren van:

 • fysieke vitaliteit,
 • het versterken van je mentale deel (het creatief en oplossingsgericht denken),
 • het ontplooien van een krachtig zelfbeeld,
 • en het creëert richting en geeft inzichten om kwaliteiten en talenten te ontdekken, te benutten en vanuit hart en ziel te doen waar je goed in bent.

Kortom: Breathfulness is vernieuwend, diepgaand, dynamisch én oplossingsgericht.

Het uitgangspunt van Breathfulness® is dat iedereen het kan leren en dat het kan leiden tot een levenslange leefwijze die iedereen dient.

Breathfulness® creëert balans in jou door bewust te worden van de 4 pijlers. Deze pijlers zijn ook het fundament van Breathfulness. Waarom? Omdat ze ook de belangrijkste facetten van het leven zijn.

 

De 4 pijlers van Breathfulness

 

Ademhaling

Vanaf het moment dat we worden geboren tot het moment dat we sterven, ademen we. We kunnen enige tijd zonder voedsel en water, maar we kunnen slechts een paar minuten zonder zuurstof. Je kunt dus zeggen dat zuurstof je levensenergie is. Ademen is dus van levensbelang!

Binnen Breathfulness ® neemt de ademhaling een centrale plaats in. De ademtechniek die we hier gebruiken noemen we harmoniserend ademen. Middels harmoniserend ademen worden hoofd (denken) en hart (gevoel) met elkaar verbonden. Lees hier meer over de harmoniserende ademhaling

 

Voeding

Goede voeding heb je nodig om je ‘motor’ draaiende te houden. Wat voor jou goede voeding is hoeft voor een ander weer niet goed te zijn. Voeding is voor iedereen persoonlijk. Het gaat erom dat je voelt wat je lichaam aan voeding nodig heeft.

Vaak gebruiken we voedsel om iets te compenseren. Je kent het wel; je bent boos of verdrietig en op dat moment verlang je enorm naar een grote reep chocolade. Op dat moment ga je voorbij aan hetgeen wat je echt nodig hebt bijvoorbeeld een arm om je heen of even extra aandacht. Door dat verlangen niet toe te laten ga je iets buiten jezelf, in dit geval de reep chocolade, als vervanging gebruiken om dat verlangen te compenseren.

 

Beweging

 

We weten het allemaal: het is goed voor je algemene welzijn om te bewegen. Door in beweging te zijn kan alles in je blijven stromen. Beweging is goed voor je algehele conditie, het zorgt ervoor dat je een betere verbinding krijgt met je lichaam en je kan beter afvalstoffen loslaten. Het heeft ook een positieve invloed op je longen waardoor je lichaam beter zuurstof kan opnemen. Het geeft je letterlijk meer lucht. Daarnaast helpt het je goed om je hoofd leeg te maken waardoor negatieve gedachten beter losgelaten kunnen worden. Hierdoor ontstaat ruimte voor positieve voedende gedachten.

 

 

Ontspanning

Alles in de natuur heeft een ritme. Het ritme van inspannen en ontspannen. Het een heeft te maken met het ander, het een kan niet zonder het ander. Spanning kan onbewust en bewust opgebouwd worden. Bewuste spanning herken je en je weet vaak wat daar de oorzaak van is. Onbewuste spanning wordt vaak veroorzaakt doordat je te veel voelt, teveel nadenkt over het leven en hoe je in het leven staat.

Je lichaam reageert op spanning (zowel bewuste als onbewuste spanning) door de spieren aan te spannen. Hou je deze spanning vast en er is geen ontspanning, dan wordt deze spanning opgeslagen in je spieren. Doe je dit te lang dan went je lichaam hier aan en denkt het dat dit jouw natuurlijke staat is. Je weet niet beter dat dit zo hoort en je vergeet hoe het is om te ontspannen.

 

De kracht die ontstaat door deze 4 pijlers samen te laten komen versnelt de bewustwording. De verbinding tussen hoofd, hart en ziel wordt hiermee vergroot.

In het online programma ‘Breathfulness als weg naar een verruimd leven’ ga je aan de hand van deze 4 pijlers bewustwording creëren. De ademhaling loopt als een rode draad door het programma. In 6 stappen werk je naar de harmoniserende ademhaling toe waardoor je aan het eind van het programma een sterke en grote tool in handen hebt om de regisseur van je eigen leven te blijven.

 

Wat kan Breathfulness® voor jou betekenen?

 • Je gaat beter slapen.
 • Je gaat beter concentreren.
 • Helpt je spanningen los te laten waardoor je beter gaat ontspannen.
 • Leert je beter omgaan met emoties.
 • Geeft je helderheid in wie je bent en wat jou tegenhoudt om stappen voor jezelf te zetten.
 • Leert je inzien waar je grenzen zijn.
 • Helpt je om uit een burn-out te komen.
 • Helpt je om van je faalangst af te komen.
 • En nog veel meer.