Breathfulness ®

 

Breathfulness betekent letterlijk: ademen (breathe) in volheid (fulness). Maar Breathfulness is meer dan alleen bewust in al zijn volheid ademen. Wat ik hiermee bedoel leg ik je graag uit.

Het fundament van Breathfulness is gebouwd op de de 4 pijlers:  ademhaling, voeding, beweging en ontspanning. Dit fundament wordt versterkt door de 3 uitgangspunten waaruit Breathfulness werkt, namelijk:

 

 

 

1. De mens is een holistisch wezen.

We kijken naar de mens in zijn totaliteit. Dit betekent dat je lichaam, je gevoelens en je gedachten elkaar beïnvloeden. Trek je dit door naar je leven dan kan je zeggen dat je leef- en eetgewoonten, emotionele gesteldheid, gedachten, erfelijke invloeden, levenservaringen en omgevingsfactoren invloed hebben in wat je doet en hoe je je voelt. Wanneer dit in balans is dan kan je energie stromen en voel je je gezond, ontspannen, fit en vitaal.

Maar wanneer je in disbalans bent door langdurige problemen of omdat je al een lange tijd spanning vasthoudt, dan heeft dit zijn weerslag op je totale Zijn. Deze disbalans uit zich in klachten zoals slapeloosheid, moeheid, negatieve gedachten, hoofdpijn, maagpijn of allerlei vage klachten waar je je vinger niet op kan leggen.

Door weer naar je lichaam te gaan luisteren herken je de signalen van je lichaam. Je begrijpt wat het je wil zeggen en je gaat voelen wat je werkelijk nodig hebt. Door hier naar te handelen zorg je ervoor dat de energie in jou weer kan gaan stromen waardoor je de balans in jou weer herstelt.

 

2. In ieder mens is een zelfhelend vermogen aanwezig

Langdurige stress, veel en langdurig medicijngebruik, ziekte, operatie enz. kunnen het zelfhelend vermogen van het lichaam verzwakken.

Je lichaam is in staat, wanneer het in balans is, om zichzelf te helen. Kijk maar eens wat er gebeurt als je je in je vinger snijdt. Je lichaam weet dan precies hoe het moet reageren om de snee in je vinger te genezen. Meteen worden er allerlei processen in werking gezet om te zorgen dat het sneetje in je vinger zo snel mogelijk geheeld wordt.

Door aandacht te besteden aan de signalen van je lichaam en door hier naar te handelen breng je weer balans in jezelf waardoor het zelfhelend vermogen van je lichaam beter kan functioneren.

 

3. Je zelfverantwoordelijkheid nemen voor je eigen welzijn

Het nemen van je verantwoordelijkheid voor je eigen leven wil zeggen dat je zelf verantwoordelijk bent voor wat je zegt, doet en voelt. Door hier naar te handelen neem je de regie van je eigen leven in handen.

Niet alles in je leven kan je onder controle hebben of beïnvloeden. Wat je wel kunt doen is de keuze en verantwoordelijkheid nemen hoe je hiermee omgaat en op reageert. Dat kan soms best wel lastig zijn omdat het maken van keuzes (of het niet maken van keuzes) ook consequenties met zich meebrengt.

Het nemen van zelfverantwoordelijkheid is, naar mijn mening, dé belangrijkste stap om weer in balans te komen. Door te luisteren naar de signalen van je lichaam en door bewustwording kun je keuzes maken vanuit een innerlijk weten. Dan kan je keuzes maken die voor jou ‘kloppen’. Dit geeft je kracht en zelfvertrouwen waardoor je meer voor jouw waarheid durft en kan gaan staan.

 

Het leven laat je groeien als mens

Tijdens ons leven komen we situaties tegen die ons uitdagen, ons vormen en ons laten groeien als mens. Mooie, leuke, intense ervaringen, maar ook minder leuke ervaringen die ons pijn, verdriet en soms zelfs onmacht brengen. Dit soort ervaringen wil je niet al te vaak meemaken omdat je deze pijn of dit verdriet niet wil voelen. Om te zorgen dat je dit niet meer gaat voelen ga je overlevingsmechanisme ontwikkelen. Maar bij elke gebeurtenis waarin je dit ervaart bouw je ook een stukje muur om je heen. Helaas bouw je die muur niet alleen tussen jou en de buitenwereld. Deze muur wordt tegelijkertijd tussen jou en je kern, je essentie, gebouwd. Dus de afstand tussen jou en jouw kern wordt steeds groter naarmate de muur steeds hoger en dikker wordt. Tot je op een gegeven moment de verbinding  met jezelf kwijt bent.

Je hebt deze muur en overlevingsmechanisme gecreëerd om jezelf te beschermen tegen pijn en verdriet. En zonder dat je het in de gaten hebt beïnvloeden ze ook jouw gedrag, je manier van denken en je manier waarop je naar je omgeving en naar de wereld kijkt. Maar ook de verbinding met je ziel, je kern, is verstoord waardoor je je ware talenten en kwaliteiten die jij als persoon hebt, niet volledig kan benutten en neerzetten in de wereld.

Ik ben er van overtuigd dat ieder mens de kracht in zich heeft om zijn of haar problemen op te lossen. Maar soms zit je vast in patronen, in overtuigingen en negatieve gedachten dat het je niet meer lukt om hier uit te komen. Je weet dat wat je nu hebt, waar je nu bent in je leven, niet datgene is wat je wilt. Maar hoe kun je hieruit komen?

Je bent aan het zoeken naar een oplossing om eruit te komen waar je nu in vast zit. Daarom ben je op mijn site. Kijk eens in mijn aanbod wat ik jou kan bieden.

 

 

 

 

Cursus Breathfulness


Meld je nu aan en wordt weer de regisseur van je eigen leven!

Je hebt het gevoel de controle over je leven kwijt te zijn. Maar hoe krijg je dat weer terug? In het online-programma ‘Breathfulness als weg naar een verruimd leven’ leer ik jou hoe je weer energiek en vitaal in het leven gaat staan.