Breathfulness harmoniserende ademhaling

Het wordt steeds duidelijker, ook binnen de reguliere geneeskunde, dat een goede ademhaling een belangrijke invloed heeft op je gezondheid. Zowel op het fysieke niveau, emotionele niveau als op het mentale niveau.

Jouw manier van ademhalen laat zien hoe jij jouw leven ervaart.

 • Adem je hoog; dan hou je veel onbewuste spanning vast en zal je veel aan het malen zijn. Je zit letterlijk met je energie in je hoofd.
 • Adem je oppervlakkig maar wel in je buik; dan twijfel je over veel zaken. Je wilt wel stappen zetten maar ‘iets’ houd je tegen. Je wilt het niet echt aan gaan.
 • Zucht je veel; dan hou je ook veel spanning vast en voelt het leven voor jou vaak zwaar. Je weet niet hoe je deze spanning moet ontladen en daardoor ga je letterlijk zuchtend door het leven.

De ademtechniek die binnen Breathfulness gebruikt wordt noemen we de harmoniserende ademhaling. Met deze ademhaling leer je weer gebruik te maken van je volledige ademhaling. Hierdoor zullen vastgezette patronen en emoties weer in beweging komen en losgelaten worden.

 

Groei van binnenuit

Ademhalen en bewustwording zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is tenslotte je manier van denken die bepaalt hoe je ademt.

Door bewust te ademen ga je ontdekken wat jou beperkt in je manier van ademen en dus in je manier van denken. Hierdoor wordt je je bewust van je overtuigingen en je negatieve beperkende gedachten. Je gaat dan inzien wat nog bij jou past. Hetgeen niet meer bij je past ga je loslaten waardoor er ruimte ontstaat voor datgene wat echt belangrijk is voor jou en wat er mag zijn om jou als mens te laten groeien.

Bij de harmoniserende ademhaling adem je in bepaalde cadans. Deze ademcadans brengt je in een staat van (bewust)zijn waarin emoties, inzichten en creativiteit gemakkelijk gaan stromen. Je komt hierdoor in contact met je eigen wijsheid waar je letterlijk met je hoofd niet bij kan. Inzichten en oplossingen die vaak onderbelicht blijven maar heel belangrijk voor je zijn, komen dan aan het licht. Dit gaat je rust geven. Vanuit deze rust kan jij keuzes maken die je niet alleen bedacht, maar ook doorvoeld hebt. Keuzes die voor jou ‘kloppend’ zijn.

 

Breathfulness is er voor iedereen.

Het maakt niet uit hoe jong (of oud) je bent; iedereen kan de harmoniserende ademhaling toepassen. Natuurlijk is het wel aan te raden om de eerste paar keer dit te doen onder begeleiding van een breathfulnesscoach.

 

Wat voor effect heeft de harmoniserende ademhaling op jou?

Fysiek: Het vergroot de ademcapaciteit. Hierdoor verbetert je stofwisseling aanzienlijk, je krijgt meer energie en je voelt je vitaler. Verder verbetert het de werking van het immuunsysteem.

Emotioneel: Je gaat je emoties erkennen en doorvoelen. Hierdoor kan je zelfvertrouwen groeien, durf en kan je beter voor jezelf staan en ga je meer plezier ervaren in het leven.

Mentaal: Beperkende overtuigingen en negatieve gedachten ga jij loslaten. Hierdoor krijg je meer rust in je hoofd waardoor je meer innerlijke rust gaat ervaren. Dit zorgt er weer voor dat jij je beter kan ontspannen en concentreren. Ook gaat je creativiteit beter stromen wat jou weer helpt om makkelijker en sneller probleemoplossend te handelen.

Spiritueel: Het verbindt jou met jouw essentie, je kern. Hierdoor voel én weet je wat goed voor jou is. Vanuit dat innerlijk weten kan jij die keuzes maken die voor jou kloppen en die jouw kwaliteiten ten goede komen.

In 2014 heeft in Leiden een Wetenschappelijk Onderzoek  plaatsgevonden waarin onderzocht is welk effecten Breathfulness (en dus de harmoniserende ademhaling) heeft. Hierin wordt nogmaals bewezen dat Breathfulness harmoniserende ademhaling jou als mens gelukkiger en creatiever maakt.

 

Door de verbonden, open en volle ademhaling die je leert met harmoniserend ademen kun je onder meer het volgende bereiken:

 • Het geeft je energie
 • Versterkt je immuunsysteem
 • Zorgt dat je meer balans in jezelf ervaart
 • Je kunt stress beter loslaten en onderdrukte emoties (zoals woede, angst, schuld, depressie) worden opgeruimd. Hierdoor ga je onder andere meer duidelijkheid en helderheid ervaren.
 • Fysieke symptomen verdwijnen als gevolg van mentale en emotionele problemen
 • Het vergroot je ademcapaciteit
 • Doorbreekt geblokkeerde ademhalingspatronen
 • Het verbetert je bloeddruk
 • Je raakt meer ontspannen
 • Het verbetert je geheugen en verhoogt je concentratie