
Ben jij boos? Goed zo!
Iedereen is wel eens boos. De een reageert sneller boos dan de ander. vaker dan de ander. Ook de manier waarop iemand boos is kan enorm verschillen.
Boosheid is een emotie. Emotie is energie. Boosheid is de energie van daadkracht. Tenminste, als je jezelf toestemming geeft om de boosheid er ook te laten zijn. Door boosheid te laten stromen kan jij jezelf aanzetten tot doen. Actie ondernemen.
Wanneer je boosheid onderdrukt, dan kan deze energie niet stromen. Het wordt dan een destructieve energie. Je kunt bijvoorbeeld ineens heel afwezig zijn, je letterlijk terugtrekken in jezelf en in gedachten allerlei scenario’s bedenken hoe je de ander eens even aanpakt. Maar je kan bijvoorbeeld ook heel jaloers reageren of op een buitengewone manier reageren. Ook je gekwetst voelen, sarcastisch reageren of het figuurlijk ‘schoppen tegen alles en iedereen’ zijn uitingen van onderdrukte boosheid.
Door niet boos te zijn kan jij het contact met je keuzerecht en keuzekracht verliezen.
Door de boosheid ‘vast’ te houden, verlies je en vergeet je het contact met je keuzerecht én vergeet en verlies je het contact met je keuzekracht.
Met keuzerecht bedoel ik dat je iedere seconde de mogelijkheid hebt om een keuze te maken. Je keuzekracht staat voor het daadwerkelijk toepassen van deze keuze.
Ieder mens mag dus datgene kiezen wat voor hem of haar het beste is. Dus ook jij!
Door je keuzerecht op te eisen, kun jij keuzes maken die voor jou goed zijn. Hierdoor laat jij jezelf zien dat jij jezelf belangrijk genoeg vindt om rekening mee te houden. Ook als dat betekent dat je soms ‘nee’ tegen de ander moet zeggen.
Door boosheid vast te houden beperk jij jezelf
Wanneer jij de boosheid vasthoudt, zal dit je gedrag en manier van denken (negatieve en destructieve gedachten) beperken. Je denkt geen keuzerecht meer te hebben omdat je bang bent dat dit de ander kwetst of dat het uitloopt op ruzie.
Door je keuzerecht niet te nemen verlam jij jezelf, hou jij jezelf klein én ontneem jij jezelf de keuzekracht.
Vaak zit onder boosheid verwarring en verdriet. Door dit toe te laten, kan de boosheid stromen. Hierdoor kan deze energie omgezet worden naar creërende energie. Dit is de energie die je aanzet om dingen te doen. Om keuzes te maken (daadkracht) en jouw leven in te richten zoals jij dat wil (manifestatiekracht).
Bewust ademen helpt je om weer in contact met je keuzekracht te komen
Bewust in je buik ademen helpt je om vastzittende boosheid los te laten en om weer in contact te komen met je keuzekracht, daadkracht en manifestatiekracht. Als je hier meer van wil weten, neem dan contact op. We gaan dan samen kijken hoe jij jouw boosheid kan omzetten naar een positieve manifesterende kracht die voor jou het beste werkt.
Trackback van jouw site.