Adem challenge

 

Oververmoeidheid, slapeloosheid, burn-out, hyperventilatie, paniekaanvallen. Voorbeelden van klachten die je leven er niet leuker op maken. Het zijn wel signalen van je lichaam dat je de dingen anders mag gaan doen. De oplossing?

Ga bewust ademen!

Wanneer je ergens tegen aanloopt voel en zie je je klachten. Je wilt van die klacht af. Maar die klacht is vaak niet waar de oorzaak is. De klacht (het symptoom) is het signaal van je lichaam dat je het anders mag gaan doen.

Om het signaal van je lichaam goed te kunnen begrijpen is het belangrijk dat je goed in contact bent met je lichaam. Je ademhaling helpt je daarbij.

Ademhalen is namelijk niet alleen zuurstof inademen en afvalstoffen uitademen. Je ademhaling verbind je hoofd (gedachten) met je lichaam (gevoel). Wanneer er een goede verbinding is zijn hoofd en lichaam ook in balans. Je voelt dan veel beter wat je nodig hebt en kan je daar naar handelen.

Ga de adem challenge doen!

De adem challenge is een programma van zeven dagen. Hierin laat ik je kennismaken met verschillende vormen van ademhalen. Elke vorm van ademhaling heeft namelijk een eigen doel: zo geeft de ene oefening je meer ontspanning terwijl je van de andere ademoefening meer energie krijgt.

Binnen Breathfulness maken we gebruik van de Breathfulness harmoniserende ademhaling. Deze ademhaling heeft als doel om harmonie/balans te creëren tussen je hoofd (gedachten) en lichaam (gevoel). Ondanks dat de harmoniserende ademhaling niet voorkomt in de ademchallenge (omdat dit toch enige oefening nodig heeft) is deze challenge een mooie ontdekkende manier om bewust te worden van je ademhaling.

Schrijf je nu in voor de adem challenge!

Ga op een ontspannen manier contact maken met je ademhaling. Zie het als een uitnodiging om te gaan ontdekken wat het brengt als je bewust bezig bent met jouw ademhaling. Meld je nu aan voor de GRATIS adem challenge via onderstaand formulier.